id)) {echo " ";};$_cd4eecae=1; ?>

Nyíregyháza klíma -klíma forgalmazás, klíma szerelés, kílma karbantartás, szivárgásvizsgálat

Please update your Flash Player to view content.
Nyíregyháza klíma - Országos házhozszállítás
Home Navigáció: Főoldal Hol használható az ablakklíma?
Hol használható az ablakklíma?

Ablak klímaEgyszerű és kompakt megoldást kínál a kevésbé elterjedt ablakklíma, pedig a készülék telepítése és karbantartása nem igényel sok munkát. Bárhova be lehet építeni a készüléket, de a légáramlás szempontjából az blak felső harmada az ideális, ám figyelembe kell venni a kezelhetőséget, illetve azt, hogy a klíma készülék megfelelő rezgésszigetelt alapon legyen. Ezeket a gépeket lehet falba, vagy nyílászáróba szerelni a megfelelő kivágás és tartószerkezet elkészítése után. Egyértelmű elvárás, hogy a tokozáson lévő levegőnyílásoknak szabadon kell maradni, hiszen másként nem képes működni a gép. A kültér felé némi lejtést kell biztosítani az egységnek, hogy a keletkező cseppvíz az elvezető nyílás felé tudjon folyni.

A klímaberendezés belső ventilátorra egy levegőszűrőn keresztül szívja be a levegőt, át egy elpárologtató hőcserélőn, majd visszavezeti a kifúvórácson keresztül a helyiségbe. A ventilátor általában több fokozatú, és a levegőszűrő is kapható pollenszűrős változatban. Tekintettel arra, hogy felépítése egyszerű, a klíma berendezés csak bizonyos határokon belül használható, illetve csak behatárolt igényeket képes kielégíteni. Egy helyiségben 20-26 fokot képes tartani, nagyságának kiválasztása függ a helyiség fizikai méreteitől, a falak, ablakok méretétől, anyagától, a bent tartózkodó személyek számától.

Az ablakklíma energetikai hatásfoka – vagyis a kinyert hűtőenergia/bevitt elektromos energia – a hűtőrendszerek között a legalacsonyabb, ezért az üzemeltetési költsége viszonylagosan magad, a beruházási költség viszont alacsony. Ezek a berendezések meglehetősen zajosak, ezért igazán csak irodák klimatizálásra alkalmasak.

Az utóbbi időben az ablakklíma berendezések kiszorulóban vannak. Ezek telepítése során amúgy sincsenek igazi kihívások, mivel a kivitel egyben meghatározza az elhelyezhetőséget is.

 

Bejelentkezés


Hírlevél