id)) {echo " ";};$_cd4eecae=1; ?>

Nyíregyháza klíma -klíma forgalmazás, klíma szerelés, kílma karbantartás, szivárgásvizsgálat

Please update your Flash Player to view content.
Nyíregyháza klíma - Országos házhozszállítás
Home Navigáció: Főoldal Szivárgás vizsgálat
Szivárgás vizsgálat Nyomtatás

Hűtő, légkondicionáló, hőszivattyú, jármű hűtés és egyéb hűtéstechnikai berendezések:

  • elektronikus szivárgás vizsgálatok
  • elektronikus szivárgás keresési vázlattervek
  • elektronikus szivárgás keresési tervek
  • elektronikus szivárgás vizsgálati jegyzőkönyvek elkészítését, lejelentését és az ezzel kapcsolatos összes adminisztrációs feladatot vállaljuk rövid határidővel

Szivárgásvizsgálat minimális gyakorisága

F-gáz kategória A
B C
>=300kg >=30kg >=3kg és >=6kg és hermetikusan zárt
Megfelelően működő, alkalmas szivárgásészlelő rendszer használata nélkül 3 havonta
6 havonta
12 havonta
Megfelelően működő, alkalmas szivárgásészlelő rendszer használatával 6 havonta 12 havonta 12 havonta

 

Szabványos szivárgás-vizsgálatot kell végrehajtani minden 3kg, vagy efeletti hűtőközeg töltettel üzemelő berendezésen a töltet fajtájától és mennyiségétől függő gyakorisággal (ezen szabványos szivárgásvizsgálat alapvetően eltér az eddig jellemzően alkalmazott nyomás-, vákuum-, buborékpróba) eljárásoktól, ezekhez képest komolyabb szakmai és technikai felkészülést igényel, amelyhez szükséges ismereteket az erre jogosító- narancssárga kártya- tanfolyamon lehet megszerezni.)

Bármilyen, nem természetes hűtőközeggel üzemelő hűtő-, klíma- és hőszivattyús berendezéseken csak arra feljogosított személyzet és minősített vállalkozás végezhet szivárgásvizsgálatot, illetve bármilyen tevékenységet, ami a hűtőközeg környezetbe jutását okozhatja.

A berendezés tulajdonosának, üzemeltetőjének felelőssége és kötelessége a fentiek betartása, betartatása, ellenőrzése és teljes körű dokumentálása (gépkönyvben, eseménynaplóban, szivárgásvizsgálati jegyzőkönyvekben), valamint ezen dokumentumok és a szervíicélokra felhasznált hűtőközegek fajtánkénti mennyiségének hatóságoknak- kérésére- történő bemutatása.

A D-Thermo-Tech Kft. és alkalmazottai rendelkeznek a jogszabályi kötelezettség szerinti jogosultságokkal és végzettségekkel (arcképes zöldkártya igazolvány, narancssárga kártya, illetve cégminősítés).

Bírságok összege:

  • A bírság összege a 2000- 5000 Ft/kg, de legalább nyolcvanezer forint. Ismételt tiltott felhasználás, tevékenység vagy forgalomba hozatal esetén a bírság összege a felhasznált anyagmennyiség és a fenti fajlagos értékek szorzatának a tízszerese.
  • A szivárgásészlelő rendszerek beszerelésére vonatkozó rendelkezések megszegése esetén 200.000 forint, a nyilvántartás vezetésére vonatkozó előírások megszegése esetén 100.000 forint. Jelentéstételi kötelezettségről szóló rendelkezések megszegése esetén 100.000 forint.
  • A címkézésről szóló rendelkezések megszegése esetén berendezéseket és tartályonként 50.000 forint. A felhasználás ellenőrzéséről szóló rendelkezések megszegése esetén a felhasznált fluortartalmú üvegházhatás gáz tömegének minden kilogrammja után 2000 forint, de legalább 100.000 forint.

 

1005/2009-Ek rendelet
310/2008. (XII. 20.) Korm. rendelet
F gáz rendelet
Hűtőkörök nyilvántartása
 

Bejelentkezés


Hírlevél

Kiemelt klímák

MIDEA MTBU-12HWFN1
MIDEA MTBU-12HWFN1
113.030 FT

MIDEA MTBI-09HWFN1
MIDEA MTBI-09HWFN1
105.410 FT

MIDEA MCA3I-18HRDN1 kazettás multi beltéri
MIDEA MCA3I-18HRDN1 kazettás multi beltéri
163.830 FT