fbpx

Hőszivattyú rendszerek telepítése

A hőszivattyú korunk egyik, még feltörekvőben levő hűtési és fűtési hőtermelő technológiája. Napjainkban egyre meghatározóbb szerepe van a természeti erőforrások hasznosításának, a környezettudatosságnak az ipar és a háztartások területén egyaránt. Ebből adódóan a hőszivattyús rendszerek alkalmazása egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

torres-del-paine-mountains-granite-granite-rock-57456

Mit jelent a levegő-víz hőszivattyú?

A levegő-víz hőszivattyú technológia levegőből kinyert energia felhasználására épül, kiemelkedő hatásfokú, költséghatékony megoldás fűtésre, hűtésre.

A levegő-víz hőszivattyú ezt az energiát használja olyan módon, hogy egy hűtőközeg segítségével a levegőből kivonja az energiát és ezzel egy időben a lakásában fűtéshez használt vizet felmelegíti.

A hőszivattyú elengedhetetlen része, az elektromos kompresszor, melynek két feladata van: felvett hőt szállítja az épületben, illetve a hűtőközeget melegíti fel, összenyomással.

A hőszivattyús rendszerek nagy előnye, hogy környezetbarát módon állítják elő a hőenergiát, amit meleg víz előállításhoz, fűtéshez és hűtéshez egyaránt lehet használni.

Fontos megjegyezni, hogy energiatakarékosabb, mint a gázos rendszerek.

Mit jelent a levegő-víz hőszivattyú?